Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ»

Θόδωρε, κλεισ' το κουτάκι!.. Πήρες φόρα
Για τις προοπτικές συνεργασίας σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων συζήτησαν σήμερα (Παρασκευή 14-09-2012) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανισμών της Γαλλίας Δρ (...),  τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος τελεί και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανισμών της Γαλλίας. 
Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης: «Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει ενταχθεί στο “εθνικό δίκτυο μαρτυρικών πόλεων 1940-1945”, την αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανισμών της Γαλλίας.
Αυτή η επίσκεψη επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τις άριστες ελληνοισραηλιτικές σχέσεις  και αποδεικνύει πως παρά το γεγονός οτι η χώρα μας βιώνει τις δικές της αγωνίες, εν τούτοις δεν είναι μόνη.
Ελλάδα και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αντιλήψεις για τη Μεσόγειο και μπορούν να οικοδομήσουν σχέσεις αμοιβαίας οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.
Άλλωστε, όπως είπε και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: “Δεν υπάρχουν άλλοι δυο λαοί που να έχουν σημαδέψει με τέτοιο τρόπο τον κόσμο”». 
[σ.σ.: Με τον Οβριό, ποιος έκανε φιλία και βγήκε κερδισμένος;]
 
«ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΧΑΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» 
Τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα κ. (...) και την επίτιμη πρόξενο της Βραζιλίας στη Θεσσαλονίκη, κυρία Τίμη Μπακατσέλου, υποδέχτηκε σήμερα (Παρασκευή 14-09-2012) στο ΥΜΑΘ ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δυο χωρών.
«Ελλάδα και Βραζιλία διατηρούν πατροπαράδοτη φιλία και συνεργασία. Μαζί μπορούν να χαράξουν το μέλλον της ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως «η σημερινή συνάντηση αποτελεί εφαλτήριο ενίσχυσης των δεσμών των δυο χωρών». Καθήκον και υποχρέωσή μας, πρόσθεσε, «είναι να εργαστούμε για την τόνωση της εμπορικής μας σχέσης, μιας σχέσης η οποία θα αποδώσει μόνο οφέλη. Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Βραζιλίας ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δεσμοί φιλίας των δυο χωρών θα παραμείνουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου. Όπως είπε: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για το όραμά του σχετικά με τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για την γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά μου, του μετέφερα την πρόθεση της Βραζιλίας να ενισχύσει και να βελτιώσει όχι μόνο τις πολιτικές, αλλά και τις οικονομικές της σχέσεις με την Ελλάδα». 
[σ.σ.: Εκεί στη... σάμπα όταν χορεύουν οι Βραζιλιάνοι, το νου τους τον έχουν στην Ελλάδα!.. Κοίτα να βγάλεις κανένα ταξιδάκι κατά κει Θόδωρε, όσο είναι καιρός, τζάμπα μάσα χάψα, πρώτη θέση και τιμές, γιατί εξ ιδίων, Βραζιλία δν βλέπεις στον αιώνα τον άπαντα!..]

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η.Π.Α. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΕΣ»
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε σήμερα (Παρασκευή 14-09-2012) ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. (...), ο οποίος έγινε δεκτός από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.
«Με τις Η.Π.Α. η Ελλάδα μοιράζεται ισχυρούς δεσμούς φιλίας και σεβασμού και οι διμερείς μας σχέσεις παραμένουν δυνατές» είπε αρχικά ο κ. Καράογλου, για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «αν και η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και καθημερινά αντιμετωπίζει διαρκείς προκλήσεις, στο τέλος θα καταφέρει να βγει νικήτρια και από αυτήν τη μάχη. Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και αγωνιζόμαστε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό» κατέληξε ο Υπουργός.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Ρόμπερτ Σάντερς, ο οποίο με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε δε πως προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές και άλλους παράγοντες της Β. Ελλάδος, ώστε να προωθήσουν περαιτέρω την κατανόηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ελλάδας. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει την άριστη, όπως είπε, συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο χωρών, όλα αυτά τα χρόνια». 
[σ.σ.: Αν δεν τόλεγες εσύ Θόδωρε, θα ήταν... αδύναμες! Άσε που η ΗΠΑ έχουν χεσμένη την Ελλάδα εδώ και χρόνια, μαζί με την ομοιογένειά μας εκεί!.. Αυτά τα χαϊβάνια, τα θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια στις εκλογές!..]

Δεν υπάρχουν σχόλια: